Minusta

  • by mikkosinkkonen
  • June 26th, 2014

minusta kuvaNimeni on Mikko Sinkkonen ja asustan Kouvolassa. Olen koulutukseltani sähköasentaja, helikopteriasentaja sekä teollinen muotoilija (AMK). Kitaran soittamisen aloitin vuonna 1994 ja kitaranrakennusta aloin opiskelemaan omatoimisesti vuonna 2002.

Opintoni kitaranrakentamisesta syventyivät teollisen muotoilun opiskelujen ohella ammattikorkeakoulussa, huipentuen opinnäytetyöhöni, jonka aiheena oli 8 kielinen ”fanned fret” moniskaalainen sähkökitara. Opinnäytetyöni ulkopuolisena arvioitsijana oli Versoul Guitarssin Kari Nieminen, jonka rakentamia kitaroita soittaa mm. Billy Gibbons, Pete Townshend, Ronnie Wood, Allan Holdsworth jne. Sain opinnäytetyöstäni parhaan mahdollisen arvosanan.

Kaikki rakentamani kitarat ovat uniikkeja yksilöitä. Jokainen soitin on erilainen ja viimeistelty huippuunsa. Tämä kertoo mielestäni aidosta ”Custom Shopista”. Kitarani kulkevat Sinn guitars brändin nimellä. Minusta on julkaistu useita lehtijuttuja liittyen kitaroiden rakentamiseen sekä huoltamiseen. Sinn Guitars kitaroita on myös esillä Suomi kitarat kirjassa.

Kitaroiden ja bassojen (+joidenkin muiden soittimien) huoltotöitä ja customointeja olen tehnyt vuodesta 2001. Aloitin huoltamalla ja customoimalla omia kitaroitani, tämän jälkeen kavereiden, sitten kavereiden kavereiden ja edelleen kavereiden kavereiden kavereiden. Tieto työstäni oli levinnyt niin laajalle alueelle, että huolto- sekä korjauskyselyitä tuli ympäri Etelä-Suomea, ja jopa Venäjältä saakka. Kysynnän kasvettua päätin ryhtyä päätoimiseksi yrittäjäksi. Tällä hetkellä keskitän osan ajastani huolto- ja korjaustöihin. Toisen osan käytän uusien customeiden rakentamiseen sekä piensarjamallin suunnitteluun.

Uutta on siis tulossa koko ajan.

Olen todennut elämän olevan oppikoulu, joten aina on varaa parantaa. Motivaatiota haen siis itseäni haastamalla ja täydellisyyttä ihailemalla.

Kiireettömästi, puhtaalla omallatunnolla ja tarkkuudella tehty työ puhukoon puolestaan.

Peace’n’Love
Mikko Sinkkonen Sinn